Inspiratie

Zwembaden

Inspiratie

Hoogwaterlijnzwembad

Een hoogwaterlijnzwembad wordt gekenmerkt door het wateroppervlak dat zich vrij hoog en vlak onder de boordsteen bevindt, wat zorgt voor een strak en esthetisch uitzicht. Bij dit systeem zitten de skimmers waar het water aangezogen wordt naar het filtersysteem, vrij hoog. Men spreekt dan over hoogwaterstand skimmers. Het water stroomt vlak onder het niveau van de boordsteen naar de filterinstallatie. Het gezuiverde water wordt terug in het zwembad gepompt via de inspuiters.

Overloopzwembad

Een overloopzwembad is over het algemeen iets duurder dan een hoogwaterlijnzwembad. Bij een overloopzwembad is het niveau van het water gelijk met de rand van het zwembad. In tegenstelling met het infinity zwembad, loopt het water bij een overloopzwembad langs 4 zijden over de zwembadrand. Dit ziet er esthetisch erg mooi uit, aangezien het waterpeil steeds constant en vlak is. Er wordt zo een spiegeleffect gecreëerd, wat een betoverend uitzicht creëert tijdens het zwemmen.

Dit type zwembad wordt meestal buiten geplaatst. Niet enkel omdat het een heerlijke buitenzwemervaring biedt, maar ook omdat overloopzwembaden beschikken over een erg efficiënt reinigingssysteem. Ter hoogte van het waterpeil kunnen er geen vuile randen ontstaan, aangezien het overtollige water constant wordt weggespoeld via de overloop langs de wanden. Een overloopsysteem biedt daarnaast ook een efficiënte watercirculatie en warmteverdeling.

Infinity zwembad

Een infinity zwembad is een zwembad dat langs 1 of meerdere zijden overloopt en lijkt op te gaan in het landschap. Het wateroppervlak lijkt zich oneindig uit te breiden en is één met de horizon. Het biedt een gevoel van vrijheid en oneindigheid (‘infinity’ in het Engels). Dit soort zwembad tekent zich het best af in combinatie met een uitzicht over een meer, de zee of een groene heuvel. Een infinity pool is de perfecte keuze voor exclusieve woningen en luxehotels, maar ook voor particulieren die enkel het allerbeste willen.

Tegenstroomzwembad

Met een jetstream systeem in uw zwembad geniet u elke dag van uw dagelijkse portie beweging. U kunt langdurig ter plaatse zwemmen, zonder baantjes te hoeven trekken. Dit systeem kan zowel in een binnen- als buitenzwembad worden geïnstalleerd. De stroming wordt gelijkmatig om de zwemmer heen verdeeld en biedt zo een natuurlijke zwemsensatie. Een ideale oplossing voor wie vitaal en energiek wil blijven! Een jetstream systeem is uiterst stil en energiezuinig. Een bijkomend voordeel is dat de stevige watercirculatie in een tegenstroomzwembad de zuivering van het wateroppervlak stimuleert.

Laat u bij het plaatsen van uw droomzwembad adviseren door een gespecialiseerd team. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Techniek en service

Om uw droomzwembad te realiseren, maken wij gebruik van diverse innovatieve technieken. Kiezen voor kwaliteit staat gelijk aan zorgeloos genieten! Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de perfecte prijs- kwaliteitsverhoudingen tijdens het keuzeproces.

Waterbehandeling via automatisch doseringssysteem

Ons automatisch doseringssysteem zorgt voor een optimale controle en bijsturing van de pH-waarde en van het chloorniveau in uw zwembad. Gedaan met overdosering van chemicaliën, onnauwkeurig gebruik van chloortabletten en verstoorde PH waarden. Het automatische doseringssysteem is gesynchroniseerd met de bestaande filterapparatuur en optimaliseert zo het zuiveringsproces.

U bespaart dus op het verbruik van de filterinstallatie door middel van een zeer gebruiksvriendelijk systeem met een compact design.

Energiebesparende frequentiegestuurde warmtepomp

Onze seizoens warmtepomp met revolutionaire Inverter technologie zorgt doorheen het volledige zwemseizoen dat uw energieverbruik halveert. De warmtepomp heeft een minimalistisch design en een extreem stille werking. Bij de start van het seizoen werkt de warmtepomp aan 100% van de capaciteit om het zwembad zo snel mogelijk op te warmen tijdens de eerste dagen.

Daarna laat de warmtepomp de snelheid automatisch dalen om de gewenste temperatuur van het zwembad te behouden. De soft starter zorgt ervoor dat de warmtepomp langzaam opstart naar de nominale stroomsterkte waardoor er geen effect is op de andere elektrische toestellen in uw woning.

Met onze vakkennis en knowhow adviseren wij u steeds in de juiste capaciteit van de warmtepomp volgens de grootte van uw zwembad.

Ecologisch inbouwrolluik met solar technologie

Een hoogwaardige zwembadafdekking is belangrijk voor de hygiëne en gebruiksvriendelijkheid van uw zwembad. Wanneer u niet thuis bent of niet van plan bent om te genieten van uw zwembad, is het goed om een kwalitatieve afdekking te gebruiken.

Zo kan de temperatuur van het water behouden blijven en zelfs opwarmen. Archipool biedt u inbouwrolluiken op zonne-technologie met een superieure afwerkingsgraad.

Enkele redenen om te investeren in een kwalitatief inbouwrolluik:

  • Isolatie en energiebesparing: Meer dan tachtig procent van de afkoeling van uw zwembadwater gebeurt door verdamping. Met een doeltreffende zwembadafdekking kunt u het warmteverlies terugschroeven en aanzienlijk besparen op uw energiefactuur. Met de speciale solar lamellen kan het water via zonne-energie zelfs kosteloos worden opgewarmd, tot wel 4°C extra per dag!
  • Bescherming: Een zwembadrolluik verzekert de veiligheid van kleine kinderen of huisdieren. Onze stevige 75 mm lamellen bieden met hun draagvermogen van 7,8 kg per m² de nodige bescherming.
  • Hygiëne: Een kwalitatief rolluik vormt een barrière tegen vuil. Zo krijgen algengroei, vallende bladeren en insecten geen kans om in uw zwembadwater te belanden. Aangezien uw zwembad minder vuil en bacteriën zal bevatten, wordt zo ook het gebruik van chemicaliën beperkt.

Kies voor Archipool voor een zorgeloos onderhoud en service na verkoop

De installatie van uw zwembad wordt steeds gekeurd na oplevering. Om uw zwembad in perfecte staat te houden, is regelmatig onderhoud een basisvoorwaarde. Voor technische bijstand en een uitgebreide service na verkoop bent u bij Archipool aan het juiste adres.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.